BURSA SAAT KULESİ GEZİLECEK YERLER


<a href="http://f0e41gi9sj90o03rgt3mdihd3s.hop.clickbank.net/" target="_top">Click Here!</a>

Bursa Saat Kulesi, Bursa’nın en turistik bölgelerinden biri olan Tophane Parkı’nda bulunmakta. Tophane saat kulesi olarak da bilinen kule, 31 ağustos 1906 yılında Vali Reşit Mümtaz Paşa tarafından hizmete girmiş. Bursa gezilecek yerler listenizde olmasını düşündüğüm Tophane Parkı içerisinde bulunan bu kuleye bir göz atmanızda yarar var.
6 katlı olan bu kulenin içerisinde 89 basamak olduğu söyleniyor. En üst katın her bir dış yüzeyine ise, birer saat yerleştirilmiş. Günümüzde orjinali yerine elektronik bir saat takılan kule, Bursa Belediyesince yangın gözetleme amacıyla da kullanılıyor.
Bursa Saat Kulesi tarihi hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, yapımına 2 ağustos 1904’te başlanmış ve 31 ağustos 1905’te tamamlanarak, II. Abdülhamit’in tahta çıkışı şerefine 31 ağustos 1906 günü açılmış. Binanın dış cephesi çok dikkat çekici değil diyebilirim. Sadece her katın cephesinde birer pencere bulunuyor. 65 metre uzunluğunda olan bu kuleyi, ziyaretçilere açsalar çok daha popüler olacağını söyleyebilirim.
Bursa Saat Kulesi
Bursa Saat Kulesi-Tophane Parkı

Yorumlar

Popüler Yayınlar